Karleby
FilmfestSeptember 9.–12. / 2021


MarkPresentationKosmiska filmupplevelser i Karleby 9.-12.9.


Kokkolan Kinojuhlat -filmfestivalens specialprogram innehåller utöver förhandsvisningar av Kupé nr 6 också en av sci fi -genrens mästerverk Aelita och CCCP 1966 som får sin världspremiär på Filmfesten. Filmfestens program publiceras tisdagen 24.8. och biljettförsäljningen startar onsdagen 1.9.

Temat för Filmfesten 2021 är Kosmos och programmet innehåller bland annat de bästa filmerna från den östra grannen, stumfilm med ackompanjemang och förstås filmen Kupé nr 6, som filmades i Ryssland.

Filmfestens alla visningar kommer att ordnas vid Bio Rex och Kokkolan Työväentalo, förutom specialvisningarna av Kupé nr 6 som kommer att ordnas runt om i stan torsdagen 9.9.

Årets specialiteter är bl.a. den sovjetiska stumfilmen Aelita som ackompanjeras av den excentriska gruppen Cleaning Women. Filmen (1924) som baserar sig på Aleksei Tolstois roman är en av de tidigaste filmerna i sci fi -genren som utspelar sig i rymden.

Cleaning Women är kända för sina tvärkonstnärliga projekt, som till exempel audiovisuella installationer och ackompanjemang av stumfilmer. Cleaning Women är också kända för sina egentillverkade och säregna instrument, som till exempel torktumlare, skräpkorg och torkställningar.

Den andra rariteten på Filmfesten är filmen CCCP 1966, en fin visuell porträtt av den östra grannens samtidshistoria. Filmen får sin världspremiär i Karleby. Filmkopian som inte visats tidigare, hittades under den lettiske regissören Uldis Brauns säng.

Välkommen till Filmfesten!


Mera information ger:
Laura Airola
verksamhetsledare
0407370722MarkKöp biljetter!Biljetterna till Filmfesten säljs p.g.a. corona via Karleby Bio Rex -webbutik (www.biorex.org).

Biljetterna till föreställningarna 10 €  förutom:

Kupé nr 6 -förhandsvisningar 15 € (Snellmansalens specialvisning 35 € , innehåller servering och tilläggsprogram)

Kinokonserterna 20 €

Konserterna (Arppa Show, Lyyti, Penseät hevoset): 15 €
 
Diskussiontillfällena och kortfilmsvisningen är avgiftsfria.


EVENEMANGSLOKALER:

Karleby Arbetarhus, Borgmästaregatan 28
Arbetarhuset är Filmfestens huvudsakliga evenemangslokal. I caféet säljs god mat och dricka med ryskt tema!

Biografen Bio Rex, Långbrogatan 33
Biografen Rio öppnades 1937 och sedan år 1956 har den kallats Bio Rex. Biografen har två biosalonger. På grund av coronatidens begränsningar finns det mindre platser än vanligt.

West Coast Billiard, Strandgatan 16
Stadens bästa bar, där man under Filmfesten kan njuta av t.ex. kortfilmer.

Ykspihlajan toimitalo, Hamngatan 40

Snellmansalen, Vingegatan 18


Mark