RAWRanskalaisen Julie Ducournaun esikoisohjaus Raw on nuoren naisen kasvutarina runsaalla annoksella body horroria. Cannesin Kriitikoiden viikolla ensi-iltansa saanut elokuva oli valtaisa festivaalisuosikki, jota on esitetty mm. Toronton, Lontoon, Rotterdamin ja Sundancen elokuvajuhlilla.

Päähenkilö Justine on tuore eläinlääketieteen opiskelija. Vannoutuneena kasvissyöjänä hän kauhistuu verisiksi yltyvien fuksiaisrituaalien sisäelinherkuttelua. Samassa koulussa opiskeleva sisar Alexia yllyttää osallistumaan joukon mukana. Justinen keho tuntuu aluksi vastustavan tätä lihallista aggressiota, mutta pikkuhiljaa syttyy himo, joka ei lopulta rajoitu salaisiin retkiin jääkaapissa odottavan raa’an kanan äärelle.

Häpeällinen halu ihmislihansyöntiin toimii laajemmin allegoriana kielletyille ruumiillisille nautinnoille: kyse on myös yhtä kiihottavasta ja hämmentävästä seksuaalisuuden heräämisestä. Justine joutuu luovimaan hänen kehoonsa kohdistuvien odotusten ja sen omien vaatimusten ristipaineessa.

Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin esittelytekstissä Raw’ta kuvattiin “psykofyysiseksi feministiseksi lihamukiksi". Ja herkullinen lihamuki se onkin, ei tosin heikkohermoisimmille!

Marjo PipinenEsitys: LA klo 00:00, Työväentalo / Kesto: 1h 39min / Ikäraja: K18 /
Vuosi: 2016 / Kieli: ranska / Tekstitys: englanti / Teema: Kauhu & DraamaMark