NEITI AIKA
Ohjaaja Elina Talvensaari perheineen osti asunnon, joka oli täynnä hiljattain kuolleen Sirkka-Liisa Miettisen tavaroita. Koska Miettinen kuoli yksin ja ilman omaisia, jäivät tavarat lankarullista perhealbumeihin Talvensaarelle.

Talvensaari ei halunnut hävittää tuntemattoman naisen tavaroita, koska pelkäsi naisen siten unohtuvan lopullisesti. Talvensaari kohtasi kotonaan alituiseen Sirkka-Liisan omistamia kuvia sekä tavaroita, ja muisto hänestä oli aina läsnä. Tavarat ja niihin liittyvä kuolema kammottavat aluksi, mutta pikkuhiljaa kypsyi ajatus dokumentista. Kuka mahtoi olla tämä nainen ja ketkä ovat ihmiset tämän perhe-albumissa? Miksi kukaan ei hae Sirkka-Liisan tavaroita?

Talvensaari ryhtyi miettimään, mikä elämässä on merkityksellistä, jos kuoleman jälkeen kukaan ei muista. Perusteellisen tutkivan työn avulla Sirkka-Liisan elämäntarina selviää pikkuhiljaa, ja katsoja jännittää lopputulosta. Mieli hakee draamaa, mutta lopulta pienetkin asiat ovat suuria. Kaikki mitä Sirkka-Liisasta selviää, tuntuu koskettavalta ja merkittävältä.

Dokumentti kertoo suuresta rakkaudesta, elämästä ja kuolemasta. Elämän arvokkuudesta ja ihanuudesta. Elokuvan on kääntänyt ruotsiksi kokkolalainen Heidi Nyblom-Kuorikoski.

Maria Store

Näytöksessä paikalla ohjaaja Elina Talvensaari.


Ohjaus & Käsikirjoitus: Elina Talvensaari
Kuvaus: Joonas Pulkkanen
Leikkaus: Okku Nuutilainen
Esitys: LA klo 14.00, Kokkolan Työväentalo / Kesto: 1h / Ikäraja: K7 /
Vuosi: 2019 / Kieli: Suomi (ruotsinkielinen tekstitys) / Teema: DokumenttielokuvaMark