Miia Tervo
Ohjaaja ja käsikirjoittajaMiia Tervo on kansainvälisesti palkittu elokuvantekijä. Tervon ensimmäinen pitkä fiktioelokuva Aurora (2019) on parhaillaan myös kansainvälisessä levityksessä, ja se nähdään Kokkolassakin.

”Olen kasvanut Rovaniemen maalaiskunnassa ja halusin tehdä elokuvan Lapissa, sillä halusin kuvata pohjoisen henkistä todellisuutta ja maisemaa sisältäpäin. Pyrin tässä elokuvassa kääntämään omat näköalattomuuden, häpeän ja arvottomuuden kokemukseni lämpimäksi huumoriksi. Juuri ne, jotka ovat estäneet minua joskus rakastamasta”, hän kertoo Nordisk Filmin sivuilla.

Tervon lyhytelokuvat Pieniä kömpelöitä hellyydenosoituksia (2015), Santra ja puhuvat puut (2013), Lumikko (2009) ja Hylje (2005) ovat kiertäneet kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla ja keränneet lukuisia palkintoja. Lumikko oli myös ehdokkaana Euroopan elokuva-akatemian (EFA) parhaan lyhytelokuvan palkinnon saajaksi.

Tervo on myös yksi Kinojuhlilla nähtävän Tottumiskysymys-elokuvan tekijöistä. Seitsemän ohjaajan yhteisteos seuraa kuutta naista, joista jokainen kokee oman "yksittäistapauksensa" – kokemuksen, joista yleensä vaietaan.

Maria StoreMark