LYHYTELOKUVA-ILTA

OH & WHAT WILL YOU SAY (2018)

Den lettiske regissören Maira Dobele hittade svartvitt filmmaterial på ett lopptorg i sin hemstad och framkallade den delvis för hand hemma i Caffenol och andra hemgjorda vätskor som till exempel lingonsaft och potatisvatten. Filmklipparna Henrik Duncker och Markus Leppälä fick båda samma material att jobba med men såg inte varandras arbeten. Serien består av sammanlagt 12 dikter varav vi nu ser två. I dikten Oh uttalas den ryska svordomen Bļeģ och på grund av den ville man ännu för fem år sedan förbjuda analyseringen av denna dikt i gymnasier.

HAIKARA (2021)

Haikara är en berättelse om hur svårt det är att ta farväl.

MAA JOKA NOUSEE JA LASKEE
(2021)

Kvarkens skärgård är en unik plats där havet kommer att bli land och det som är land har varit hav. De stenar som steg först ur havet bildar nu den äldsta marken i området.

Hit anlände de första invånarna på medeltiden och byggde en stencirkel. Än i dag berättar den lokala befolkningen historier om de goda och onda andarna i stencirkeln. Dokumentärfilmen Maa joka nousee ja laskee regisserad av Moona Pennanen skildrar ett hörn av skärgården som utformats genom årtusenden och är i ständig förändring. Dess instabila läge har också satt sina spår i skärgårdens gemenskap.Uppvisning: FRE Klo 20 West Coast Billiard / Speltid 1h 3min / Åldersgräns: S /
År: 2018-2021 /Mark