LYHYTELOKUVA-ILTA

Perinteinen lyhytelokuva-näytös West Coastissa perjantai-illan tuoksinassa!

OH & WHAT WILL YOU SAY (2018)

Latvialainen elokuvaohjaaja Maira Dobele löysi kotikaupunkinsa kirpputorilta mustavalkoista kuvamateriaalia, jonka hän osittain kehitti kotonaan käsin Caffenolissa tai muissa kotitekoisissa nesteissä kuten puolukkamehussa ja perunavedessä. Leikkaajat Henrik Duncker ja Markus Leppälä saivat molemmat työstettäväksi saman materiaalin, mutta eivät nähneet toistensa töitä. Sarjassa on yhteensä 12 runoa, joista nyt nähdään kaksi.
Runossa Oh lausutaan venäläinen kirosana Bļeģ, jonka vuoksi runon analysointi haluttiin kieltää lukioissa vielä viisi vuotta sitten.

HAIKARA (2021)

Haikara on tarina hyvästijätön vaikeudesta.

MAA JOKA NOUSEE JA LASKEE
(2021)

Merenkurkun saaristo on ainutlaatuinen paikka, missä meri on tulevaa maata ja maa entistä merta. Kivet, jotka nousivat ensimmäisinä merestä muodostavat nykyään alueen vanhimman maan. Sinne saapuivat keskiajalla myös ensimmäiset asukkaat, jotka rakensivat paikalle kiviympyrän. Yhä tänäkin päivänä paikallisten keskuudessa liikkuu tarinoita kiviympyrän hyvistä ja pahoista hengistä. Moona Pennasen ohjaama dokumenttielokuva Maa joka nousee ja laskee kuvaa saariston kolkkaa, jonka vuosituhansien aikana muokkautunut näyttämö on jatkuvassa muutoksen tilassa, ja jonka epävakaa tila on jättänyt jälkensä myös saariston yhteisöön.

PASTORIN VAIMO (2020)

Pastorin vaimo on kahden näyttelijän, Arttu Kapulaisen ja Leo Honkosen, ensimmäinen yhteinen projekti ja Kapulaisen esikoisohjaus. Vallankäyttöön liittyvät tilanteet ovat puhuttaneet näyttelijöiden keskuudessa pitkään ja Pastorin vaimo -lyhytelokuva avaa keskustelua komedian keinoin. Se sijoittuu elokuvanteon kulisseihin, ammentaa tositapahtumista ja kertoo keinoja kaihtamatta, heikompansa alleen jyräävästä menestysuskosta. Vaikka elokuva sijoittuu elokuvanteon maailmaan kohdistuu katse ihmisen ahneuteen yleisesti, asemasta ja ammattikentästä riippumatta.
Esitys: PE Klo 20 West Coast Billiard / Kesto: 1h 3min / Ikäraja: S /
Vuosi: 2018-2021 /Mark