LYHYTELOKUVA-ILTAPerinteinen lyhytelokuva-näytös West Coastissa perjantai-illan tuoksinassa! Tänä vuonna mukana on neljä lyhyttä ja yksi musiikkivideo, joka saa maailmanensi-iltansa Kokkolassa!

HÄNDELSE VID BANK

Ruben Östlund on Ruotsin tunnetuimpia ja kiinnostavimpia elokuvaohjaajia. Hänen pitkä elokuvansa Turisti (2014) nähdään Kinojuhlilla lauantaina, mutta esimakua ohjaajan lakonisesta tyylistä antaa lyhytelokuva Incident by a bank (Händelse vid bank), joka kuvaa todellisen, epäonnistuneen pankkiryöstön. Lyhytelokuva voitti Berliinin elokuvajuhlilla Kultaisen karhun vuonna 2010.

BURNED RUBBER ON ASPHALT

Tinja Ruusuvuori on käsikirjoittaja ja ohjaaja, jonka hykerryttävä lyhytdokumentti Untitled (Burned rubber on asphalt) selvittää salaperäisten rengasjälkien alkuperää Norjassa.

Tunnelmaltaan Twin Peaksia muistuttava dokumentti palkittiin Tampereen elokuvajuhlilla peräti kahdesti vuonna 2018.

HOPPTORNET

Axel Danielsonin ja Maximilian Van Aertryckin Hyppytorni (Hopptornet) on lyhytdokumentti ihmisistä 10 metrissä. Ensimmäistä kertaa elämässään hyppytorniin kipuavat ihmiset joutuvat päättämään kameran seuratessa, hyppäävätkö alas, vai kääntyvätkö takaisin torniin johtaviin rappusiin. Tilanne asettaa ihmiset pohtimaan, voittaako luovuttamisesta aiheutuva nöyryytys vaistomaisen pelon, jota hyppy reunalta aiheuttaa. Hopptornet on kiinnostava tutkielma ihmisistä haavoittuvassa tilanteessa.

KUUNTELEMINEN

Hamy Ramezanin lyhytelokuva Kuunteleminen (Listen) kuvaa burqaan pukeutunutta naista ja tämän poikaa tanskalaisella poliisiasemalla tekemässä valitusta väkivaltaisesta aviomiehestä. Tulkki vaikuttaa olevan kuitenkin haluton ottamaan vastaan naisen sanoja. Kuunteleminen on tiivistunnelmainen kuvaus kulttuurisesta eristämisestä ja byrokraatin välinpitämättömyydestä. Ramezanin esikoiselokuva Ensilumi nähdään maailman ensi-illassa Kokkolassa lauantai-iltana.

LÄPI

Esseisti Antti Nylén, joka on vieraillut aiemmin myös Kinojuhlien Bresson-ekstrassa puhumassa, on käsikirjoittanut ja ohjannut Olavi Uusivirran uusimman musiikkivideon, jonka ensi-ilta koetaan lyhytelokuvaillan päätteeksi. Läpi on Uusivirran aiemmin julkaisematon kappale. Sen unenomainen, hiukan "tärähtänyt" lyriikka antoi aiheen kokeelliselle, ei-tarinalliselle musiikkivideolle, jonka Nylén on kuvannut noin 50 vuotta vanhoille Kodakin 16 mm mustavalkofilmeille vieteri-Bolexilla. Nylén paitsi kuvasi materiaalin, myös kehitti filmit itse ämpäreissä. Roskainen ja suttuinen, käsittelemätön mustavalkokuva esittääkin lyhyessä musiikkivideossa yhtä pääroolia. Mika Taanilan leikkaus tuo kuva-aiheiden kontrasteja esiin.


Lyhytelokuva-ilta PE klo 20:00, West Coast Billiard / Kesto yhteensä: n.1h 30min /
Kieli: suomi, ruotsi, norja, tanska, arabia, englanti / VAPAA PÄÄSY!Mark