KOSMOS -ANIMAATIOT


COSMONAUT (2019)

Kosmonautti on aina kosmonautti. Loppuun saakka.

Vanha Kosmonautti elää elämäänsä betonikompleksin asunnossa kuten aiemmin nuoruutensa avaruusasemalla. Kuten ennen, hän suorittaa sankarillisia tehtäviään ja ikävöi lähisukulaisiaan, jotka jäivät jälkeen kotiplaneetalle. Hänen omaisensa näkevät tilanteen hieman eri tavalla. Pystyykö tämä vanhus hyväksymään yhteiskunnan normit? Kosmonautti on aina kosmonautti. Loppuun saakka.

ECLIPSE (2010)

Transsendenttinen rituaali tapahtuu luonnossa auringonpimennyksen aikaan. Kaksi maailmaa törmää, ja salainen portti aukeaa: mies voi tavoittaa naisen. Elokuva oli mukana Annecyn animaatiofestivaalilla Ranskassa vuonna 2010.

THE ROBOT’S VIRUS
(2014)

Futuristinen kuvaus perheen riidasta kuvaa sitä, teknologisen kehityksen aiheuttamaa umpikujaa ja sen vaikutusta ihmisten väliseen kommunikointiin nykyajan kulutusyhteiskunnassa.

FANTADROME -1. LAUGH (1985)
Pienellä Latvia-planeetalla käy onnettomuus ja mukava kosmonautti Daina on vaarassa. Kosmonautti Agnis ja hänen luomansa Kosmosrobotti Indriķis XIII viilettävät pelastajiksi.

FANTADROME-2. SALT (1985) 

Vaaleanpunainen, kosminen pallo himoitsee vimmatusti keitettyä kananmunaa, mutta hän kaipaa jotain – suolaa, tietysti! – täydelliseen tyydytykseen. Pallo yrittää saada viestinsä lähiplaneetan asukkaille mutta epäonnistuu. Onneksi Kosmosrobotti Indriķis XIII ja hänen uskollinen assistenttinsa Pikkuhyytelö auttavat ratkaisemaan pulman. 

FANTADROME-12. COCOA (1995)

Kosminen Mörisijä laittaa pienen kookospallon onkeen. Outo eläin nimeltä Takkuinen Läjä rakastaa myös kookosta hyvin paljon. Hän nielaisee pienen kookospallon… Ystäväämme Kosmosrobotti Indriķis XIII:stä kaivataan taas apuun.
Esitys: SU Klo 12 Kokkolan työväentalo / Kesto: 1h / Vuosi: 1985 - 2019 /Mark