KOSMOS -ANIMATION


COSMONAUT (2019)

En kosmonaut är alltid en kosmonaut. Ända till slutet.

Den gamla Kosmonauten lever sitt liv i en lägenhet i ett betongkomplex på samma sätt som han gjorde när han var ung på rymdstationen.  Precis som förr utför han sina heroiska uppgifter och saknar sina släktingar, som lämnade kvar på hemmaplaneten. Hans anhöriga ser situationen på ett annat sätt. Kan den gamla mannen acceptera samhällets normer? En kosmonaut är alltid en kosmonaut. Ända till slutet.

ECLIPSE (2010)

En trancendent ritual utförs i naturen under solförmörkelsen. Två världar krockar och en hemlig port öppnas: en man kan nå en kvinna. Filmen var med på Annecynanimationsfestivalen i Frankrike år 2000.

THE ROBOT’S VIRUS (2014)

En futuristisk skildring av ett familjegräl skildrar dödläget som den teknologiska framgången orsakat samt dess påverkan på kommunikationen mellan människor i dagens konsumtionssamhälle.

FANTADROME -1. LAUGH (1985)

En olycka sker på den lilla planeten Lettland och den trevliga kosmonauten Daina befinner sig i fara. Kosmonauten Agnis och Kosmosroboten Indriķis XIII som denne skapat rusar på plats för att rädda Daina.

FANTADROME-2. SALT(1985)

En ljusröd kosmisk boll suktar efter ett kokt ägg men längtar efter något ­­ – salt förstås! – för att bli fullständigt tillfredsställt.  Bollen försöker få sitt meddelande fram till invånarna på grannplaneten men misslyckas. Lyckligtvis hjälper Kosmosroboten Indriķis XIII och dennes lojala assistent Minigelé att lösa problemet.

FANTADROME-12. COCOA (1995)

Den kosmiska Grymtaren sätter en liten kokosboll på kroken. En konstig djur med namnet Tovig Trave tycker också väldigt mycket om kokos. Den sväljer kokosbollen ... Vår vän Kosmosroboten Indriķis XIII behövs som hjälp igen.


Uppvisning: SÖ klo 12 Kokkola Arbetshus / Speltid: 1h / År: 1985-2019
Mark