KOKKOLA-ELOKUVAT

Kinojuhlat ylpeänä esittää paikallista osaamista. Näytökseen on koottu Kokkolassa kuvattuja elokuvia eri vuosikymmeniltä. Kokkolan nuorisokahvilassa kokoontuneen Foto-Klubin värifilmi OLIO on vuodelta 1970. Foto-klubi kokoontui perjantaisin tarkoituksenaan “elokuvatuntemuksen lisääminen” ja tavoitteen saavuttamiseksi katsottiin ja arvosteltiin elokuvia. Kinojuhlien haltuun saama lehtiartikkeli kertoo, että “Filmin tekemisen vaikeudet on koettu oikein kädestä pitäen omaa lyhytelokuvaa valmisteltaessa.”

Muutaman lyhytelokuvan joukossa on myös Kinojuhlien taiteellisen johtajan, Juho Kuosmasen tähdittämä salapoliisijännäri ICE vuodelta 1988. ICE on kuvattu silloin hyvin ränsistyneen oloisen Villa Elban ympäristössä. Luvassa aimo annos tahattoman koomista nordic noiria.

Uudempana elokuvana nähdään Manu Kerolan Sotavangin perintö. Mustavalkoinen mykkä road movie, jonka juoni liittyy Kälviän Vuolteella 1941–1942 olleeseen venäläisten sotilaiden vankileiriin. Aiheestaan huolimatta elokuva ei kosiskele yleisöä vakavalla pohdinnalla, vaan pikemminkin päinvastoin. Elokuvassa näkyy lännenelokuvien vaikutteet, mutta hevosen tilalla on Honda Monkey.

Tiedossamme on lisäksi muutama helmi, jotka yritämme saada suuren yleisön ihailtavaksi, mutta niiden esityskopiot ovat toistaiseksi löytymättä. Pysykää siis linjoilla! Lisätietoa tippuu lähempänä festivaalia.Esitys: LA Klo 12:00 Kokkolan Työväentalo / Kesto: 45min / Ikäraja: 7 Kieli: Suomi, ei tekstityksiäMark