FUCKING ÅMÅL
Kipeää ja kepeää samanaikaisesti. Lukas Moodyssonin esikoisohjauksessa kuvataan nuorten arkea pienessä Åmålin kaupungissa. On oksennukseen päättyviä kotibileitä, ihastuksia ja ekoja kertoja.

Keskiössä ovat hiljainen ja yksinäinen Agnes (Rebecka Liljeberg), joka on vasta muuttanut kaupunkiin, sekä suosittu ja pikkukaupungin menoon turhautunut Elin (Alexandra Dahlström). Agnes rakastuu Eliniin. Elin tuntee vetoa Agnesiin, mutta ei uskalla myöntää sitä. Pakkaa sekoittaa Eliniin rakastunut Johan.

Rosoisesti kuvatussa elokuvassa seurataan nuorten arkista elämää sekä oman identiteetin ja paikan etsimistä. Elokuvan näyttelijät ovat pääosin pienen Trollhättanin harrastajateatterin löytöjä.

Fucking Åmålin pitikin olla pienen budjetin teinielokuva, johon ei saatu nimekkäitä elokuvatähtiä. Sen teemakin oli julkaisuvuoteen 1998 varsin rohkea, sillä se kertoi hyvin realistisesti kahden murrosikäisen tytön suhteesta, kasvukivuista ja päihteidenkäytöstä. Vaatimattomasta budjetista huolimatta Fucking Åmålista tuli kassamagneetti, joka Kinojuhlilla kannattaa nähdä erityisesti, jos edellisestä kerrasta on vierähtänyt jo parikymmentä vuotta!

Maria Store
Ohjaus & käsikirjoitus: Lukas Moodysson
Pääosissa: Rebecka Liljeberg, Alexandra Dahlström
Kuvaus: Ulf Brantås
Leikkaus: Michal Leszczylowski, Bernhard Winkler
Esitys: LA klo 19, Kokkolan Työväentalo / Kesto: 1h 29min / Ikäraja: K12 /
Vuosi: 1998 / Kieli: Ruotsi (suomenkielinen tekstitys) / Teema: Parasta Ruotsista, läheisyysMark