ENSILUMIMehdipourin perhe on asunut jo muutaman vuoden vastaanottokeskuksessa suomalaisessa pikkukaupungissa. He uskovat tulevaisuuteen Suomessa ja elävät elämäänsä, kuten mikä tahansa perhe nauttien Suomen kesästä, yöttömistä öistä ja lettukesteistä paikallisten ystävien kanssa. Perhe saa tiedon, että heidän turvapaikkahakemuksensa on hylätty, mutta he katsovat tulevaisuuteen silti positiivisesti. He tekevät viimeisen mahdollisen valituksen päätöksestä ja jatkavat jokapäiväistä elämäänsä karkotusuhasta huolimatta.

Perheen poika Ramin aloittaa ensimmäisen vuotensa yläkoulussa ja jokainen hetki on hänelle entistäkin kallisarvoisempi. Nuoruuden ja aikuisuuden kynnyksellä elävä Ramin opettelee löytämään oman äänensä ja paikkansa maailmassa parhaan ystävänsä Jigin kanssa. Samalla Raminin elämäniloa huokuvat isä ja äiti yrittävät rakentaa perheelleen onnellista ja turvallista elämää.

Elokuvan yhdessä pääroolissa nähdään Bahman-isänä Cannesin ja Berliinin elokuvajuhlilla parhaana näyttelijänä palkittu iranilainen tähti Shahab Hosseini, joka näytellyt pääroolia kahdessa Oscar-palkinnon voittaneessa elokuvassa (Nader ja Simin: ero ja Menneisyys). Muita pääosia esittävät Shabnam Ghorbani Mahtab-äitinä, Aran-Sina Keshvari on Ramin.

Näytöksen tarjoaa Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä KPEDU.Ohjaus: Hamy Ramezan
KäsikirjoitusHamy Ramezan ja Antti Rautava
Pääosissa: Shahab Hosseini, Shabnam Ghorbani, Aran-Sina Keshvari, Laura Birn
Esitys: LA klo 19.00, Bio Rex / Kesto: 1h 22min / Ikäraja: S /
Vuosi: 2020 / Kieli: suomi, farsi, englanti (suomen&ruotsinkieliset-tekstitykset) / Teema: Kotimaiset ensi-illatMark