DEN FÖRSTÄ SNÖN


Familjen Mehdipour har redan bott några år i Finland, på ett mottagningscentral i en småstad. De tror på framitiden i Finland och lever sitt liv som vilken familj som helst. De njuter av den finländska sommaren, de ljusa nätterna och plättfester med lokala vänner. Familjen får veta att deras asylansökan har avslagits, men de ser ändå positivt på framtiden. De gör en sista överklagan på beslutet och fortsätter sitt liv trots hotet av deportation.

Familjens son Ramin inleder sitt första år i högstadiet och varje stund är ännu mer värdefull för honom. Ramin, som star på tröskeln till ungdomen och vuxenheten, lär sig att hitta sin röst och plats i världen tIllsammans med sin bästa kompis Jig. Samtidigt försöker hans levnadsglada föräldrar bygga ett lyckligt och tryggt liv åt familjen.

En av huvudrollerna, pappan Bahman, spelas av den iranska stjärnan Shahab Hosseini som belönats som bästa skådespelare på filmfesterna i Cannes och Berlin. Han har haft huvudrollen i två Oscarsbelönade filmer (Nader och Simin – En separation och Det förflutna). I de andra rollerna ses Shabnam Ghorbani som mamman Mahtab och Aran-Sina Keshvari som Ramin.


KPEDU bjuder på filmvisningen.Regi: Hamy Ramezan
Manus: Hamy Ramezan och Antti Rautava
Huvudroller: Shahab Hosseini, Shabnam Ghorbani, Aran-Sina Keshvari, Laura Birn
Uppvisning: Lör klo 19.00, Bio Rex / Speltid: 1h 22min / Åldersgräns: S /
År:
2020 / Språk: finska, farsi, engelska (undertexter på finska och svenska) / Tema: Finländska premiärerMark