Elämäni Kesäkurpitsana

(Ma Vie de Courgette)Elämäni kesäkurpitsana on eurooppalaisen animaatioelokuvan uusi klassikko. Sydämellinen tarina kertoo pienestä Icaresta, joka haluaa mieluummin kantaa nimeä Kesäkurpitsa (ransk. Courgette). Alkoholistiäidin kuoltua Kesäkurpitsa viedään lastenkotiin, jossa hän tutustuu ja kahnauksien kautta ystävystyy erilaisten lasten kanssa.

Turvaa epävarmassa maailmassa Kesäkurpitsa saa äidiltä muistoksi jääneestä oluttölkistä ja leijasta, jossa hänen isänsä on kuvattu supersankarina. Sydänystäväksi muodostuu Camille, jota uhkaa joutuminen kammottavan tädin hoteisiin. Luotettava aikuinen on konstaapeli Raymond, jonka avulla elämä järjestyy jälleen onnellisiin uomiin.

Sveitsiläisen Claude Barrasin esikoisohjaus sai ensi-iltansa Cannesin Directors’ Fortnight -sarjassa. Lämmin ja kohottava elokuva palkittiin Euroopan elokuva-akatemian parhaan animaation palkinnolla ja se oli ehdolla myös parhaan animaatioelokuvan Oscar-palkintoon. Elokuvan on käsikirjoittanut ranskalainen Céline Sciamma (Tomboy, Girlhood), jonka uusin ohjaus Portrait of a Lady on Firevoitti tänä vuonna käsikirjoituspalkinnon Cannesissa.

Marjo PipinenEsitys: SU klo 12:00, Bio Rex, Sali 2 / Kesto: 1h 10min / Ikäraja: S /
Vuosi: 2016 / Kieli: ranska / Tekstitys: suomi  / Teema: AnimaatioMark