Aurora Miia Tervon ohjaama ja käsikirjoittama Aurora kertoo lämpimän tarinan pohjoisen kylmän talven keskeltä. Lyhytelokuvillaan palkintoja voittaneen Tervon draamakomedia on hänen ensimmäinen pitkä elokuvansa. Rovaniemelle sijoittuva romanttinen kasvukertomus on raikas kotimainen uutuus, joka jäi alkuvuodesta ilmestyttyään liian vähälle huomiolle.

Aurora (Mimosa Willamo) tasapainoilee huolettoman nuoruuden ja aikuisuuden tuomien velvollisuuksien keskellä. Parhaan ystävänsä Kinkyn (Oona Airola) kanssa he pitävät kauneushoitolaa päivisin ja juhlivat öisin. Kodittomuuden uhka ja isän alkoholismi varjostavat Auroran yritystä löytää oma paikkansa maailmassa. Hän uskoo jo oppineensa miehistä kaiken, kunnes tapaa turvapaikanhakija Darianin (Amir Escandari). Saadakseen turvapaikan Darianin on päästävä naimisiin ja Aurora lupautuu auttamaan aloittamalla vaimokandidaattien etsinnän.

Vakavia ja ennen kaikkea ajankohtaisia teemoja lähestytään elokuvassa huumori edellä. Auroran auttamisen halu on suuri mutta hänen yksityiselämänsä ongelmat tekevät muista huolehtimisen vaikeaksi. Elokuva naurattaa, laittaa ajattelemaan ja pöllyttää pinttyneitä stereotypioita niin rakkaudesta kuin rasismistakin. Elokuvan musiikkivalinnat ovat monipuolisuudessaan mainitsemisen arvoinen asia.

Erilaisia näkökulmia kuvataan lempeästi ja tarinaan on helppo samaistua. Vaikka pohjoisen kuvaus on ajoittain askeettinen, jää kerronnan humaanista otteesta lämpöinen olo. Kiittäviä arvosteluita niittänyt elokuva on varmasti vuoden mieleenpainuvimpia kotimaisia uutuuksia.


Tommi PasanenEsitys: LA klo 12:00, Työväentalo / Kesto: 1h 47min / Ikäraja: K12 /
Vuosi: 2019 / Kieli: suomi & englanti / Teema: Draama & KomediaMark