AMAZING GRACELos Angeles på 1970-talet, det ökända förortet Watts, New Temple Missionary Baptist -kyrkan. Bänkraderna är fulla av troende från närområdet och stämningen är extatisk redan då den kanske mest imponerande gospel-stjärnan någonsin stiger framför gospelkören (den fantastiska Southern California Community Choir!). Denna film är en en och en halv timme lång lovsång till skaparkraften och den himmelske fadern, och samtidigt en lovsång till soul-musikens gudinna Aretha Franklin.

Amazing Grace är legendarisk, det mest sålda gospel-albumet i världen någonsin i bilder. Den får även den mest hängivna ateisten att bli tårögd och får agnostikern att hoppas, att någonstans, utom vår syn, finns nånting större än oss.

Konsertfilmen publiceras av någon orsak först efter sångarens död, 46 år efter att den spelades in. Varför Franklin inte gav lov att publicera dokumentären under hennes livsstid har förblivit ett mysterium. Dödsboet gav lov efter att sångaren dog i bukspottkörtelcancer år 2018.Regi: Alan Elliot, Sydney Pollack
Huvudroller: Aretha Franklin, James Cleveland, Southern California Community Choir
Uppvisning: Sön klo 17:00, Karleby Arbetarhus / Speltid: 1h 29min / Åldersgräns: B /
År: 2019 / Språk: Engelska (finska & svenska undertexter) / Tema: NärhetMark