AMATÖÖRITTervetuloa Laforsiin! Erityisesti, jos olet saksalainen halparuokaketju Superbilly. Kuvitteellisen ruotsalaiskylän kunnanjohtajat ovat innoissaan, sillä luvassa olisi 500 uutta työpaikkaa uneliaalle pikkupaikkakunnalle.

Saksalaisten houkuttelemiseksi päätetään tehdä mainosvideo. Tsemppihenkinen virkamies Musse palkkaa tehtävään Rolandin, ison maailman mainosnikkarin. Samalla ideasta innostuvat teini-ikäiset Aida ja Dana, joita kokemattomuus videohommista ei hidasta. Kun Roland yrittää saada arkisesta idylliä, Aida ja Dana näkevät Laforsin sielun sen asukkaissa.

Gabriela Pichlerin Amatöörit on ylistyslaulu pikkukaupungeille ja kotiseuturakkaudelle. Se on vilpitön ja riemastuttava komedia yritteliäistä ihmisistä, joiden tavoitteet eivät aina osu maaliin, mutta sydän on oikeassa paikassa.

Äta sova dö -esikoiselokuvallaan ihastuttanut Pichler on käsikirjoittanut elokuvan yhdessä Ruotsin eturivin kirjailijoihin kuuluvan Jonas Hassen Khemirin kanssa. Molempien teoksissa keskiössä on myös monikulttuurinen Ruotsi, jossa maahanmuuttajaperheiden näkökulmaa ei ole marginalisoitu.

Marjo PipinenOhjaus: Gabriela Pichler
Käsikirjoitus: Jonas Hassen Khemiri, Gabriela Pichler
Pääosissa: Zahraa Aldoujaili, Yara Aliadotter, Fredrik Dahl
Esitys: PE klo 19:00, BIO Rex / Kesto: 1h 42min / Ikäraja: K7 /
Vuosi: 2018 / Kieli: Ruotsi, englanti, saksa, arabia, bosnia, tamili, kurdi (suomenkielinen tekstitys) / Teema: Parasta Ruotsista, komediaMark