ALLSÅNG PÅ SAHA

(Suomifilmi singalong med Olavi & Oona)Kokkolan Ykspihlajaan ihastunut Olavi Uusivirta on kuulunut Sodankylän elokuvafestivaalien vakiokalustoon jo kymmenen vuoden ajan, usein leffakaraoken isäntänä. Tänä vuonna festivaali jäi ensimmäistä kertaa väliin, sattuneesta syystä. Kokkolassa Uusivirta pääsee paikkaamaan festivaalivajetta ja saapuu esilaulajaksi Suomifilmi-singalong -tilaisuuteen.

Kansallisen Audiovisuaalisen instituutin (KAVI) koostama elokuvamusiikkipotpuri alkaa kaikkien aikojen rakkauslaululla, Katariina ja Munkkiniemen kreivi -elokuvasta tutulla Romanssilla, jonka Leif Wager laulaa Regina Linnanheimon Katariinalle.

Näytös jatkuu sotaa edeltävän ajan ja sota-ajan suosikkielokuvien soinnuilla. Meidän poikamme merellä -elokuvassa Georg Malmstén esittää oman sävellyksensä Hangö valsen, joka tunnetaan paremmin kappaleena Leila lempiystäväin. Elokuvassa kappale kuullaan trubaduuriesityksenä. Kaksi seuraavaa laulua ovat Valentin Vaalan komedioista Vaimoke ja Morsian yllättää.

Mikko Niskasen nuorisotrilogiasta Käpy selän alla, Lapualaismorsian ja Asfalttilampaat on valittu Sinua sinua rakastan, yksi kuuluisimmista ja kauneimmista Niskasen elokuvien lauluista. Laulettavaa on myös Pekka ja Pätkä kesälaitumella ja Komisario Palmun erehdys -elokuvista. Rillumarei-klassikko Lentävä kalakukko ja Tauno Palon esittämä Kulkurin valssi (joka muuten perustuu ruotsalaiseen suosikkisävelmään
Vandrarvalsen!) päättävät hittikimaran.

Sanoja ei tarvitse tapailla ulkomuistista, sillä ne heijastetaan valkokankaalle. Esilaulajana toimii Olavi Uusivirran lisäksi näyttelijä Oona Airola.

Tervetuloa!


Esitys: PE klo 22.00, Kahvila Saha / Kesto: 45min / Ikäraja: S /
Kieli: suomi / Teema: SingalongMark